V roku 2014 sme v Poprade po prvý krát pripravili festival Be Active! Našou prvou témou boli možnosti pre osobnostný rozvoj, mládežnícke projekty a európske grantové programy. Festival Be Active sa po prvý krát konal v piatok a sobotu, 12. a 13. septembra 2014 na dvoch pódiách na Námestí sv. Egídia v Poprade.

Na festivale vystúpili:

Jaroslav Dodok (mladý podnikateľ, zakladateľ agentúry Mavio Media, autor podujatí ako Hug Day, Press Day a Bubble Day) Jaro na festivale hovoril na tému „Vek je len formalita“.

Ďalej vystúpil Miroslav Hajnoš (pro-európsky líder, redaktor európskych novín) ktorého prejav niesol názov „“Benefity la bonbon“ pre mladých z EU“, pričom obsahoval mnoho užitočných informácií.

 

 

Medzi ďalších známych rečníkov ktorých sme v Poprade privítali patril aj:
Peter Sasín (Zakladateľ NLP akadémie), Alexander Birčák (Zakladateľ klubu ToastMasters),  Jakub Pediač (Mladý aktívny človek – cestovateľ), Šejk Michal Melíšek (Video Blogger), Peter Podlesný, Martina Penxová, Martin Hlinka, Martina Vyskočová, Denisa Dúlová a ďalší…

Okrem rečníkov mali návštevníci festivalu možnosť skúsiť si podávanie prvej pomoci, obliecť sa ako hráč amerického futbalu, spoznať lokálne študentské parlamenty, skúsiť si lietanie cez vesmírny simulátor, vidieť sondy ktore leteli do vesmíru, objaviť európske projekty a vycestovať na zahraničné stáže ako aj nájsť miesto pre svoju prácu v Poprade.

Festival Be Active! by sa v roku 2014 nemohol konať bez práce dobrovoľníkov, organizátorov a najmä bez našich partnerov a sponzorov.

Hlavný partneri:
Mesto Poprad a o.z. Pre Mesto

Generálny sponzor:
Slovanet

Produktoví partneri:
Kníhkupectvo Christiania,  Vydavateľstvo Jadro, Reklamná agentúra TopArt 96, Agentúra Mediamark, Jazyková Škola SpeakUP, 2S2 studio, Vista, Foto portál PROFO.

 Všetkým vám ďakujeme a už teraz sa tešíme na festival Be Active!, ktorý sa bude tento rok konať znova : )

[mat]