Expedícia Mars, súťaž s 12 ročnou tradíciou, ktorá pred piatimi rokmi získala medzinárodný formát otvára prihlasovanie na svoj 6. slovenský ročník (12. celkovo).

Rozmýšľate prečo to čítate práve na našom blogu? Odpoveď je jednoduchá :) Pred nedávnom sme podpísali memorandum o spolupráci so Slovenskou Organizáciou pre vesmírne aktivity, ktoré zahŕňalo aj spoluprácu na takýchto zaujímavých projektoch a súťažiach ako je práve Expedícia Mars. My sme sa roly partnera ochotne ujali a už teraz sa môžete tešiť na úžasné zážitky z Expedície.

Expedícia Mars je súťaž určená pre študentov vo veku od 13 do 18 rokov, ktorí chcú prezentovať svoje vedomosti z oblasti kozmického výskumu. Pojem kozmický výskum môže znieť ako veľká neznáma, no vo všeobecnosti zahŕňa astronómiu, chémiu, biológiu, medicínu, elektroniku, robotiku a ďalšie vedy.

Od prvého ročníka ktorý sa uskutočnil na Slovensku (v roku 2010)  sa do finále dostalo viac ako 20 talentovaných mladých Slovákov, budúca slovenská vedecká špička, ktorá sa po zážitkoch z expedície naďalej venuje vesmíru a kozmickému výskumu.

Tak čo? Chceš aj ty zažiť cestu na Mars? Prekonávať prekážky a skúsiť veľa nového? Tak neváhaj! Od dnes sa môžeš prihlasovať na tento ročník súťaže a v pohode Expedíciu Mars 2015 aj vyhrať!

Prihlásiť sa môžeš tu: Expedícia Mars 2015

IMG_3005   IMG_2934

IMG_5576   IMG_5750