Dnešok je výnimočným dňom – 23. apríl – Svetový deň kníh a autorských práv. ?

Každý z nás ho prosím venujme svojej obľúbenej knižke – žánrom sa medze nekladú. ?

Alebo podporte svoje obľúbené kníhkupectvo, tým našim je Popradská Christiania, ktorá je opäť otvorená a môžeme si v nej kúpiť svoju knižku osobne a aj online ?

V knihe je totiž ukryté bezodné množstvo vedomostí, veselosti, úvah, ale predovšetkým životných skúseností. Ak ju držíte pevne v rukách, je to neopísateľný pocit. Tá vôňa a hltanie strany po strane. Kniha je nekonečným zdrojom ľudských príbehov, vďaka čomu máme možnosť neustále napredovať. Niekedy je to o kráse i žiali, realite, fantázii, nekonečných príbehoch alebo bohabojných hrdinoch.. Inokedy zas o ľudských dojmoch, faktoch, metaforách, najmä však o posolstvách – múdrostiach našich predkov. Nebyť tohto písaného zlata, zjavne by sme dnes lozili po stromoch. ?

Našťastie, máme možnosť siahnuť aj v týchto časoch po asi najväčšom bohatstve. Nik nám to nezakáže.

V Poprade máme 10 unikátnych domčekov z nášho projektu, ktoré sme nedávno doplnili o mnoho knižiek a Faynove rúška. Niektoré domčeky sú poškodené, my však pracujeme na tom, aby sme ich opravili a zveľadili. ?

Je v našom spoločnom záujme to čím skôr zrealizovať. Dúfame, že knižné domčeky nezapadnú prachom a spoločne ich doplníme o zaujímavú literatúru alebo iné predmety (napríklad rúška). ?

Prispieť môžete aj vy :)