Mesto Poprad sa  zúčastnilo už piateho ročníka Objatí zadarmo. Aj napriek škaredému počasiu sa ráno pred fontánou na námestí zhromaždilo až 40 dobrovoľníkov, ktorí mali chuť potešiť okoloidúcich.
 
Tento rok však nastala menšia zmena, dobrovoľníci si nepočítali počet objatí: „Nerátali z dôvodu, že nechceme, aby to bolo o číslach a počtoch, nechceme, aby jediný zámer  bolo vyhrať nejakú internú súťaž o najväčší počet objatí. Chceme, aby Hug Day bol o šírení pozitívnej energie, o rozdávaní radosti a hlavne sme chceli vyčarovať úsmev na tvárach ľudí,“ prezradil Martin Mlynár, predseda občianskeho združenia SocialUP.  Celkový pocit mám z tohto ročníka pozitívny, hoci by to bolo oveľa lepšie, ak by sme mali krajšie počasie. Verím však, že budúci rok nám bude počasie priať viac“
Naši dobrovoľníci rozdávali objatia na Mestskom úrade, v obchodnom centre Forum, ale zavítali aj do nemocnice, kde sa snažili potešiť nielen pacientov, ale aj sestričky a doktorov. „ Myšlienka je skvelá, objímať okoloidúcich, a tým im aj vyčariť úsmev, či zlepšiť deň. Takejto akcie som sa zúčastnila prvýkrát, no pocity sú nezabudnuteľné,“ zverila sa študentka gymnázia Dominika Tatarku Dominika Pacigová, hneď po objatí našich dobrovoľníkov.
Kedže sa Hug day v Poprade koná už piaty rok, dobrovoľníci sa stretli len s veľmi malou negatívnou odozvou: „ Stretli sme sa úžasná partia milých ľudí a vyrazili do ulíc rozdávať radosť. Bolo vidno, že aj ľudí, ktorých sme dnes objali to potešilo. Hug Day je výborná myšlienka, zúčastnila som minulý rok a určite pôjdem aj nabudúce. Mám z toho samé skvelé a radostné pocity, “ prezradila dobrovoľníčka Andrea Zavadská

Objatia majú hlavne pozitívny význam, hlavne preto by sme ich mali dať i dostať každý deň aspoň zopár. Produkujú telu prospešné hormóny, posilňuje imunitný systém a znižuje krvný tlak. Taktiež zmierňuje napätie, zdvíha sebavedomie, zlepšuje chuť do jedla a podporuje dobrú náladu. Nesmieme však zabudnúť, že nevyžaduje žiadne špeciálne vybavenie a nič nestojí, takže hneď ako budete mať možnosť, potešte ostatných aj mimo Medzinárodného dňa objatia.